Fanola: Rešite se žutih tonova Kose

Fanola Rešite se žutih tonova Kose

Plava kosa je uvek u trendu. Većina plavuša sanja o platinastim, pepeljastim i bisernim nijansama plave kose, ali te nijanse se ne mogu postići tako lako. Dešava se nakon farbanja da dobijena boja kose nije u potpunosti ista nijansa koju ste želeli. Ovo je jako poznato svima koji se farbaju u neku plavu nijansu. Pitate se kako da uklonite neželjene tonove sa kose?

Koliko je teško postići željenu boju uz hemijske tretmane farbanja, toliko je teško i održavati te hladne tonove do sledećeg farbanja. Bez obzira da li se farbate u salonu, kod profesionalnih frizera ili sami kod kuće, često se kod plave kose javljaju žuti, neželjeni tonovi. Ti žuti tonovi na plavoj kosi mogu izgledati veoma neprofesionalno. Farbanje kose u plavo je jedno od najupečatljivijim promenama boje kose, pa je potrebno primeniti posebnu negu između dva farbanja. 

Žuti tonovi na plavoj kosi mogu izgledati veoma neprofesionalno

Za ovaj problem postoji rešenje, a mi vam otkrivamo par saveta kako da održavate svoju plavu kosu sjajnom, negovanom i u željenoj nijansi.

Zašto plava kosa postaje žuta?

Sam proces farbanja vam neće omogućiti da istog trenutka postignete željenu boju. Žuta kosa se javlja nakon nekoliko pranja ili neposredno nakon farbanja. Postoje brojni faktori koji utiču na to da li će vaša kosa da poprimi žuti ton nakon farbanja:

  1. Prirodni pigment kose

Najveći broj žena sa naših prostora, ima crveni pigment koji je najproblematičniji. Takođe, za crnokose dame prelazak u plavu boju je znatno teži neko kod osoba koje imaju svetlu kosu.

  1. Isprani toner za kosu

Možete izaći sa prelepom sjajnom, plavom kosom iz frizerskog salona, ali kako vremenom perete kosu ona menja boju. Razlog za to jeste što se toner, koji frizeri koriste za dobijanje tih neverovatnih nijansi, vremenom neizbežno isprira iz vaše kose. Zbog toga žuti tonovi postaju upadljiviji.

  1. Greške prilikom farbanja

 Žute nijanse se mogu javiti zbog ispiranja blanša iz kose. Razlog tome može biti prerano ispiranje blanša iz kose prilikom farbanja. Ukoliko ovaj proces obavljate sami kod kuće, strogo se pridržavajte uputstva za upotrebu. Ostavite blanš u kosi u propisanom vremenu, niti duže niti kraće.

  1. Učestalo blajhanje

Poznato je da farbanje u plavo oštećuje kosu više nego farbanje u neku drugu boju. Zbog tih oštećenja dlaka upija dosta minerala, koji se nalaze u vodi. To vremenom uzrokuje dekolorizaciju. Prilikom blajhanja, dlaka otvara svoje pore kako bi primila što više boje. Konstanto ponavljanje ovog procesa, može dovesti do toga da su pore stalno otvorene i upijaju sve štetno iz okoline, kao što je na primer hlor iz bazena koji baš zbog toga dovodi do želenih ili žutih tonova kose.

  1. Kvalitet vlasi

Još jedan faktor koji može uticati na pojavu žutih tonova jeste kvalitet vaše kose. Prilikom procesa farbanja, zdrava kosa najbolje prima boju. Zbog toga je jako važno da pružite vašoj kosi odgovarajuću negu, kako biste izbegli sva oštećenja i pojavu peruti.

Kako se boriti sa žutim tonovima?

U salonu

Kako se boriti sa žutim tonovima? Fanola

Kada želite da postignete izrazito svetle nijanse plave kose, morate da uklonite prirodne pigmente sa kose. Uloga blanša je da ukloni prirodne pigmente iz kose, ali on u isto vreme slabi vašu kosu. Kod tamne kose, nije dovoljno tretirati kosu samo blanšom da bi ona poprimila željene nijanse. Proizvodi za posvetljivanje kose ne sadrže boju, već supstance za blajhanje kose kao što je vodonik peroksid. Tokom tog hemijskog procesa, prirodna boja kose se menja u crvenu, narandžastu, zatim žutu i tek na kraju poprima željene hladne, bele tonove. Profesionalni frizeri koriste razne tretmane poput predpigmentacije ili preliva za kosu, kako bi izvukli na vašoj kosi željenu nijansu. Ukoliko se susretnete sa žutim tonovima na svojoj plavoj kosi, obratite se svom frizeru koji će da vam pomogne da rešite taj problem u skladu sa stanjem vaše kose.

Kod kuće

Bilo da se farbate u salonu ili kod kuće, blanš ima istu ulogu na kosi. Kao što smo već istakli, on uklanja prirodne pigmente iz kose. Pored hemijskih tretmana koji pomažu u dobijanju željene nijanse, bitno je da održavate ton svoje kose i da je negujete između da procesa farbanja. U tome vam mogu pomoći mnogi proizvodi:

 

1.Ljubičasti šampon za plavu kosu Jedan od najčešće korišćenih proizvoda koji pomaže da se neutrališu žuti tonovi kose, jeste ljubičasti šampon. Ovaj šampon namenjen plavoj kosi, u sebi sadrži pigmente koji pomažu da se ublaže topli tonovi. Ovi šamponi neutrališu žute refleksije koje se javljaju zbog ostatka pigmenta nakon izbeljivanja kose. Preporučujemo da isprobate Fanola No Yellow Shampoo, koji je formulisan sa specijalnim ljubičastim pigmentom. Uz pomoć dejstva ovog pigmenta, kosa dobija hladan, svetao i ujednačen ten. Koristite ga samo jednom do dva puta nedeljno, i pročitajte detaljno upustvo za upotrebu kako ne biste izazvali kontra efekat. Odličan je za plavu i sedu kosu.
Fanolaa - Nakon upotrebe Šampona

2.Ljubičasta maska za plavu kosu

Žutih, neželjenih tonova se možete rešiti i uz pomoć ljubičaste maske za plavu kosu. Kao i kod šampona, formula ove maske je obogaćena ljubičastim pigmentom. Ova maska neguje i hrani farbanu kosu. Fanola No Yellow Mask pored toga što uklanja tople tonove, ostavlja kosu mekom, sjajnom i svilenkastom. Dejstvo ljubičastog pigmenta nije invanzivno, već ima kozmetičko dejstvo bez neželjenih efekata. Njegova kisela pH vrednost zatvara kutikulu dlake i stvara zaštitni sloj na kosi, koji odbija žute tonove. Ovu masku takođe koristite jednom nedeljno. Držite je 3-5 minuta pa je temeljno isperite iz kose.

Dodatna nega kose

Dodatna nega kose Fanola Styling Tools Bright Glossing Crystals
Nakon što ste se izborili sa žutim tonovima, bitno je da pružite kosi potrebnu negu kako bi bila sjajna i zdrava. Kada ne koristite ljubičastu masku, koristite hranljive maske za kosu koje će osvežiti i povratiti snagu kosi. Takođe je jako bitan izgled krajeva kose. Preporučujemo da isprobate Fanola Styling Tools Bright Glossing Crystals. Ovaj proizvod pruža kozmetički tretman kosi, koji oporavlja krajeve i sprečava njihovo kidanje. Kristali za kosu će povratiti izgubljen prirodan sjaj. Formula ovog proizvoda je bogata silikonskom smolom i preporuka je da ga koristite ukoliko imate suvu hemijski tretiranu kosu. Kristale za kosu možete koristiti na suvoj ili na mokroj kosi. Koji su vaši omiljeni proizvodi za plavu kosu? Koji proizvod vam je najefikasnije uklonio žute tonove? Podelite sa Numi kupcima vaša iskustva i savete kako bi sve plavuše zablistale sa svojom kosom.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа