Olaplex 3: da li je Cena opravdana očekivanjima?

Olaplex 3 Cena Numi
Verovatno ste čuli za čudotvorni Olaplex i za revoluciju koju je izazvao svojom pojavom u svetu preparata za negu kose. Među vama sigurno ima onih koji su postali skeptični posle toliko potrošenih para i bezuspešnih pokušaja da pronađete preparat koji će vam oporaviti kosu i sprečiti dalja oštećenja. Ukoliko ne želite da izdvajate velike sume novca na tretmane u frizerskim salonima vašim mukama je konačno došao kraj jer na našem tržištu postoji proizvod za kojim ste dugo tragali. Najpopularniji preparat iz Olaplex porodice je Olaplex broj 3 tretman za perfektnu kosu koji će vam omogućiti da imate kosu kao da ste izašli iz prestižnog salona, a ne iz vašeg kupatila. Ovaj moćan preparat omogućava najbolju negu u kućnim uslovima koju vaša kosa može da dobije, zato što sadrži veliku koncentraciju obnavljajućeg molekula koji pomaže u izlečenju postojećih, a sprečava pojavu novih oštećenja vaše kose. Da li je Olaplex No. 3 postao najpopularniji preparat za kosu sa razlogom?  Da li njegova cena zaista opravdava sva očekivanja koja imate prilikom kupovine ovog proizvoda? Ukoliko se dvoumite da li da kupite ovaj proizvod, tu smo da rešimo vaše brige i odgovorimo na sva vaša pitanja. Mi smo ga testirali, i sa vama ovom prilikom delimo zaključke do kojih smo došli.

Šta je Olaplex No.3 i koja je njegova tajna?

Kao što njegov naziv govori, Olaplex No. 3 je treći proizvod po redu u liniji proizvoda iz Olaplex porodice. Postoji na stotine maski, balzama i seruma za kosu koju obećavaju da će imati delotvorne efekte na vašu oštećenu kosu, ali mnogi to i ne učine, već samo zamaskiraju problem uljima koja sadrže. Mnogi tretmani koje radite u frizerskim salonima su, samo pojačani regeneratori, koji imaju privremeno dejstvo. Na taj način vaša kosa spolja izgleda sjajno i zdravo, ali to zapravo nije.  Proizvođači Olaplexa No. 3 tvrde da je ovaj proizvod drugačiji i za razliku od ostalih, kosa je trajno zaštićena, zdrava, baršunasta i nije sklona pucanju kao pre.

Tajna Olaplexa broj 3 počiva na tome da ovaj proizvod bez obzira što je kremaste strukture, nije maska već tretman. On nema silikone, ulja i već sadrži poseban aktivni sastojak bis-aminopropyl diglycol dimaleate koji je potpuno nov izum u kozmetičkoj industriji i popravlja kosu iznutra prema spolja. Dodatan plus kod ovog proizvoda je fin i prijatan miris. Ovaj intenzivan tretman uz pomoć molekula efikasno sprečava oštećenja i obnavlja pokidane veze kose. Do tih oštećenja dolazi usled tretiranja kose. Namenjen je za sve tipove kose, od prirodno kovrdžave i ravne, pa sve do farbane ili kose tretirane keratinom.

Zašto je našoj kosi potreban Olaplex No. 3?

Naučno je dokazano da Olaplex No. 3 sadrži molekul koji vrši jako bitnu funkciju, a to je da spaja popucale disulfidne veze između proteina i poboljšava kvalitet vaše kose kako bi bila otporna. Pitate se kako dolazi do kidanja ovih veza? Keratinska vlakna, od kojih se sastoji naša kosa, su povezane međusobnim vezama. Svaki put kad izložimo kosu hemijskom tretiranju da bismo promenili boju, menjamo strukturu naše kose i cepamo ove veze na dva dela i na taj način ih štetimo. Ovo se pogotovo dešava kada rešimo da budemo svetliji od naše prirodne boje kose, jer blanš razbija veze, vlakna nabubre kako bi boja mogla da prodre unutra i tamo se zadrži. Kada se to desi, molekuli kiseonika prodiru unutra i vezuju se za ove iskidane veze, crpe proteine iz kose i kosa postaje slaba i lakše puca. Takođe, može doći do oštećenja zbog prevelikog izlaganja suncu ili zbog nepravilne nege.

Olaplex No.3 proizvod sadrži iste sastojke kao No. 1 i No. 2 ali se oni koriste samo u frizerskim salonima. Ukoliko koristite ova dva Olaplex proizvoda pri tretmanima u salonu, toplo vam preporučujemo da koristite No.3 u kućnim uslovima jer na taj način produžavate dejstvo tretmana između poseta frizerskom salonu i održavate jake veze unutar svake dlake. Na taj način
stvaraju se nove veze koje su jače i otpornije nego prvobitne.

 

Kako se koristi Olaplex No. 3 u kućnim uslovima?

Olaplex No. 3 možete da posmatrate kao mini tretman koji obavljate u udobnosti sopstvenog kupatila. Koliko često ćete ga koristiti, zavisi od toga koliko je vaša kosa oštećena. Uglavnom se koristi jednom nedeljno, ali ukoliko je kosa dosta oštećena, preporučuje se dva do tri puta nedeljno. Ovaj tretman možete koristiti bez obzira da li ste nekad radili tretman u salonu sa Olaplexom ili ne.
Postoji više načina nanošenja, a mi vam savetujemo da isprobate  ove i ocenite koji vama najviše odgovara:

1. Kako proizvođač preporučuje na uputstvu: Pokvasite kosu pre pranja, prosušite peškirom i sačekajte par minuta. Ravnomerno nanesite proizvod na kosu, od ušiju ka krajevima (proizvod ne treba da dođe u dodir sa kožom glave). Ostavite proizvod 10-ak minuta da deluje i zatim operite kosu sa šamponom kako biste isprali proizvod.

2. Koristite ga kao i svaku drugu masku: Ukoliko vam se ne sviđa ova opcija sa duplim pranjem, isprobali smo i drugi način koji nam se jako dopao, a efekat je takođe fantastičan. Operete kosu šamponom i nakon toga nanesete Olaplex broj 3 tretman. Takođe, pazite da proizvod ne dođe u kontakt sa kožom glave i ostavite da deluje 15-20 minuta (do sat vremena) i isperite ga samo vodom. Nakon toga slobodno stavite proizvod koji je deo vaše svakodnevne rutine, neki serum ili sprej za zaštitu od toplote.

3. U kombinaciji sa Olaplex No. 0: Pre nego što operete kosu, bitno je da je dobro raščešljate i podelite je na manje sekcije. Zatim ravnomerno nanesite na suvu kosu Olaplex No. 0 od korena na krajevima (opet pazeći da proizvod ne dođe u kontakt sa kožom) i ostavite ga da deluje 10 minuta. Obratite pažnju da kosa treba da vam bude vlažna, a ne natopljena proizvodom. Nakon 10 minuta sledi drugi korak, a to je nanošenje tretmana Olaplex No. 3. Takođe, ovaj proizvod nanesite ravnomerno na celu kosu i ostavite ga da deluje. Nakon 20 minuta, možete da nastavite pranje vaše kose. Možete koristiti šampon i balzam iz Olaplex kolekcije (No. 4 i No. 5) za postizanje maksimalnog efekta, ali to nije obavezno. Ovaj tretman je pogodan za kombinovanje uz bilo koji šampon koji volite da koristite.

Napomena: Ukoliko ima previše naslaga na vašoj kosi od suvog šampona ili nekog proizvoda za stilizovanje ili negu, dlaka će biti ispunjena, sprečiće da tretman pravilno prodre u vlasi vaše kose, i Olaplex No. 3 neće biti dovoljno efikasan. U tom slučaju morate da operete kosu i da je prosušite pre upotrebe tretmana. Ako mislite da ćete ovaj problem rešiti tako što ćete ostaviti tretman duže da deluje, moramo da vas razočaramo i da vam kažemo da to nije rešenje. Vreme naglašeno na bočici je optimalno vreme i nakon što vam se kosa osuši, tretman ima minimalno dejstvo. Zapamtite, jako je bitno da dobro isperete proizvod iz kose!

Olaplex No. 3 / Rezultati pre i posle:

Koliko Olaplexa No. 3 treba da koristimo?

Koju količinu Olaplex No. 3 ćete naneti na kosu zavisi od načina kako ga koristite i od dužine i debljine vaše kose.

  1. Na vlažnu kosu: Ukoliko ovaj tretman stavljate na vlažnu kosu, trebalo bi da koristite 1-3 kašičice prilikom jednog pranja kose, ne više od toga. Obratite pažnju da vam kosa ne bude previše mokra, već samo vlažna. Ukoliko vam se kosa cedi, zajedno sa kapljicama vode skliznuće i proizvod, a kosa može izgubiti elastičnost i biti lomljiva. Iako vam to ne deluje tako, previše vlage može biti loše za vašu kosu, zato nemojte preterivati!
  2. Na suvu kosu: Ovaj tretman takođe možete koristiti i na suvoj kosi, ali u tom slučaju biće vam potrebna malo veća količina proizvoda da biste zaštitili kosu. Predlažemo da probate 5 kašičica i vidite kakva je vaša kosa nakon pranja. Ukoliko primetite da je previše suva, sledeći put stavite manje proizvoda.
Play Video about Olaplex no3
Play Video about Olaplex Banned ue non toxic Alternative
Koliko dugo traje jedna bočica? Ovaj tretman dolazi u boci od 100ml što na prvi pogled deluje jako malo, ali ne dozvolite da vas to zavara! Proizvođač je procenio da je ova količina dovoljna u proseku za 5 pranja, ali u praksi se pokazalo da ima za više, tako da vam proizvod može trajati od 3 do 4 meseca. Proizvod nije gust kao maska, ređi je, lako se raspoređuje po kosi i jako se sporo troši. Ono što vam je sigurno zapalo za oko kad vidite proizvode iz Olaplex porodice jeste jednostavno pakovanje bez ukrasa. Kako bi se smanjilo dodatno zagađivanje okoline, svako dodatno pakovanje poput kartonskih kutija je izbegnuto. Boce su napravljene od materijala koji se može reciklirati i ne sadrže pumpice kako bi se količina materija svela na minimum. Da li Olaplex No.3 možemo da ostavimo na kosu preko noći? Proizvođač je naveo da ovaj tretman dostiže svoj maksimum efikasnosti za nekih 30-45 minuta. Takođe su naveli da ovaj proizvod deluje i obnavlja iskidane veze sve dok je kosa vlažna. Potvrdili su da su oni koji su spavali sa ovim tretmanom na kosi preko noći imali odlične rezultate, ali da to ne preporučuju jer proizvod može da uđe u vaše oči i izazove iritacije.  Ukoliko imate tanju kosu, ona će se verovatno osušiti preko noći, pa bi najbolje bilo da to izbegnete. Međutim ako želite ovo da pokušate, predlažemo da nakon nanošenja proizvoda stavite zaštitnu kapu na glavu i na taj način sprečite da kosa dođe u kontakt sa licem.
Nakon što smo testirali i istražili ovaj proizvod za vas, vreme je da vam odgovorimo na pitanje:

Kakva su iskustva nakon korišćenja Olaplex No.3 i da li je cena opravdana?

Numi tim je testirao ovaj čudesni tretman za kosu i jako smo zadovoljni rezultatima. Rezultati su primetni nakon samo jednog pranja uz korišćenje ovog tretmana. Kosa je na dodir meka, svilenkasta, dosta sjajnija, a krajevi izgledaju zdravije. Tretman ne masti kosu i nema osećaja otežane dlake. Ono što smo posebno primetili jeste to što se i nakon sledećeg pranja kose oseća efekat. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, ovaj proizvod ćete odmah zavoleti jer su lokne nakon upotrebe Olaplex No. 3 prelepe i definisane. Uverili smo se da je ovaj proizvod zaista čudotvoran za kosu, ali imajte na umu da Olaplex tretman nije isto što i proteinsko pakovanje. On ne može da oporavi jako oštećenu kosu kojoj je prvobitno potrebno šišanje, a zatim jako dobra nega. Olaplex No. 3 je dodatna nega! Stvara prijatnije okruženje i omogućava da se iskidane disulfidne veze povežu, ali ne popunjava praznine i oštećenja na duže staze, to je posao proteinskih maski. Što se tiče cene, imajte da umu da ova bočica košta kao bilo koji dobar tretman u frizerskom salonu, ali za razliku od tih tretmana, ovaj proizvod ćete koristiti naredna 3 do 4 meseca, a ne samo pri jednom pranju. Naš utisak je da radi i opravdava sve glasine koje kruže o njemu. Ovo je mišljenje Numi tima, a kakvo je vase? Da li ste vi probali Olaplex No.3 tretman? Ukoliko jeste, pozivamo vas da podelite vase iskustvo sa Numi zajednicom dole u komentarima. Radujemo se da čujemo koliko ste bili zadovoljni i kakva je vaša kosa nakon upotrebe ovog tretmana!
Olaplex No. 3 Hair Perfector Repairing Treatment 100ml

1 thought on “Olaplex 3: da li je Cena opravdana očekivanjima?”

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа