Beauty of Joseon: Nega prožeta korejskom tradicijom

Beauty of Joseon Nega prožeta korejskom tradicijom

Na današnjem tržištu postoji veliki izbor proizvoda za negu kože, od kojih su neki sintetički, a neki prirodni. Svi ovi proizvodi donose neke benefite za kožu, ali se pitate šta je bolje? U ovom slučaju proizvodi sa prirodnim sastojcima su bolji i sigurniji po vašu kožu. Svi proizvodi koji se nađu na policama u prodavnici su testirani i pažljivo formulisani kako ne bi izazvali negativne efekte na koži, ali kako je svaki tip kože drugačiji tako ne odgovaraju svi proizvodi podjednako svima. U tome leži prednost proizvoda sa prirodnim sastojcima, jer su pogodni i za one sa osetljivom kožom lica i ne izazivaju iritacije i crvenilo. U formulama prirodnih i organskih proizvoda za negu kože, kombinuju se esencijalni vitamini i posebno odabrane biljke i minerali koji leče i obnavljaju našu kožu, bez štete po naše telo ili prirodu.

Sta je Beauty Of Joseon Numi
Brendovi koji proizvode ove proizvode za negu kože bez štetnih sastojaka, su postavili nove standarde u kozmetičkoj industriji. Ali uprkos svim prednostima prirodnih formula, moramo da naglasimo da prirodno ne znači uvek 100% bezbedno. Neki prirodni sastojci mogu izazvati alergijske reakcije kod osoba sa previše osetljivom kožom, ukoliko formule nisu kvalitetno napravljene i sa preporučenim procentima aktivnih sastojaka. Zbog toga uvek koristite proverene, visoko kvalitetne brendove, a mi vam danas predstavljamo jedan korejski brend koji formuliše proizvode sa prirodnim formulama. Saznajte zašto je Beauty of Joseon toliko popularan brend širom sveta i šta je karakteristično za njihove proizvode. Sastavili smo i predlog rutine sa njihovim proizvodima koja vam može biti korisna,  ako ne znate kako da kombinujete proizvode i odakle da započnete isprobavanje. Beauty of Joseon nudi nešto što svako treba da isproba!

Šta je Beauty of Joseon?

Beauty of Joseon je korejski brend koji je osnovala Sumin Lee. Brend je inspirisan ženama iz korejske dinastije Joseon. One nisu prekrivale svoje nedostatke šminkom, već su bile fokusirane na negu kože i isticanju prirodne lepote. Dinastija Joseon, koja je vladala u periodu od 1392-1897. godine, je ostala upamćena po svojoj kulturi, umetnosti, filozofiji, ali i po svojim jedinstvenim ritualima. Upravo su ti njihovi rituali kojima su postizali lepu, zdravu i negovanu kožu, bili inspiracija za nastajanje ovog brenda. Zbog toga ovaj brend koristi tradicionalne sastojke koji su bili popularni u tim ritualima, poput riže i ginsenga. Beauty of Joseon je okrenut prirodi i crpi znanja iz „hanbang“ medicine (tradicionalne korejske biljne medicine). Njihovi proizvodi ciljaju na različite probleme kože, a ono što ih čini posebnim jeste kombinacija tradicionalnih sastojaka sa savremenom tehnologijom, jer žele da pruže najbolje iz oba sveta.Pakovanja inspirisana tradicionalnim korejskim porcelanom, su jednostavna i elegantna. Iako brend ističe važnost vrednosti tradicije i povratak korenima, oni koriste najnovije tehnologije u procesu proizvodnje, kako bi izvukli maksimalnu efikasnost iz svih sastojaka i pružili najbolje moguće proizvode. 

4 Kora Krema Za Predeo Oko Ociju

Veruju u “čistu” lepotu i zbog toga ne koriste štetne sastojke i veštačke boje i mirise u svojim formulama. Umesto toga, fokusiraju se samo na prirodu i sastojke koji pomažu regeneraciji i obnovi. Danas je ovaj bredn jedan od najpoznatijih korejskih brendova za negu kože i jedan od najzaslužnijih brendova koji je proslavio korejske proizvode širom sveta.

Predlog rutine sa Beauty of Joseon proizvodima

Kada je tajna otkrivena da Korejke imaju tako negovanu, zategnutu i lepu kožu, zahvaljujući njihovim prirodnim formulama i specijalno odabranim sastojcima, njihova kozmetička industrija je doživela veliku svetsku popularnost. Pored specijalno odabranih formula, tajna leži i u redosledu kojim se proizvodi koriste u jednoj rutini. Ovo je naš predlog jedne korejske rutine uz Beauty of Joseon proizvode, koju možete prilagoditi svojim potrebama:

  1. Korak: Sredstvo za čišćenje lica

Prvi korak svake rutine je obavezno čišćenje lica. Kako bi svi hranljivi sastojci delovali unutar kože, morate ukloniti sve naslage i nečistoće sa površine. Odabir pravog sredstva za čišćenje uključuje pronalaženje ravnoteže između temeljnog čišćenja i ne narušavanja zdravlja barijere kože. Upravo to omogućava Beauty of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser. Ovaj proizvod od zelene šljive postiže to zahvaljujući moći ekstrakta biljnog porekla iz semena šljive i mungo pasulja. Zdrava koža je blago kisela zbog kiselih komponenti koje luče znojne žlezde, i zbog toga ovaj proizvod ima nežnu, hipoalergensku, blago kiselu formulu. Kada se prirodne kisele komponente smanje, odbrana kože slabi i koža postaje osetljivija, a ovo sredstvo za čišćenje će vam pomoći da do toga ne dođe. Hidratantna formula ne isušuje kožu i ostvlja osećaj hidriranosti nakon čišćenja.

 

Beauty Of Joseon Green Plum Refreshing Cleanser 100ml Numi

Ključni sastojci: 24% Voda od šljive, koja je kisela i netoksična za kožu i 3% mungo pasulja, koji je efikasan kao piling u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože.

Savet za upotrebu: Nanesite malu količinu na mokre ruke i nežno umasirajte u kožu. Isperite toplom vodom.

*Dodatni savet: Ukoliko primenjujete dvostruki korak čišćenja lica, pre ovog sredstva za čišćenje, koristite sredstvo za čišćenje na bazi ulja kao prvi korak. Detaljnije o dvostrukom čišćenju pročitajte u našem tekstu “Najbolja Korejska Skin Care Rutina U 10 Koraka”.

Beauty Of Joseon Ginseng Essence Water Numi Cena
  1. Korak: Esencija
Esencije su tretmani na bazi vode i jedan od najvažnijih koraka u korejskom režimu nege kože. Beauty of Joseon Ginseng Essence Water je napravljena od 80% vode od ginseng i zahvaljujući njoj duboko neguje i hidrira kožu. Ginseng je bio cenjena biljka u korejskoj istoriji, poznat po svojim prednostima za celokupno zdravlje, a posebno za kožu. Korišćen je kao važan orijentalni lek i zabeležen je u knjigama o biljnoj medicini kao “Šinčo” što znači biljka bogova. Ova esencija ne daje koži samo hidrataciju i potrebne hranljive materije, već obezbeđuje dugotrajnu negu i ujednačen ton. Smiruje površinu kože na kojoj se pojavljuju mrtve ćelije i pomaže da se poboljša tekstura, kako bi koža bila glatka i sjajna.

Ključni sastojci: Sadrži 80% vode iz korena ginseng + kompleks ginseng, koji pruža potrebnu hidrataciju i 2% niacinamida koji kontroliše lučenje sebuma i održava ravnotežu ulja i vode u samoj  koži.

Saveti za upotrebu: Nakon što ste očistili licem sipajte nekoliko kapi u ruke i nežno utapkajte na lice kako bi se brže apsorbovala.

  1. Korak: Serum za lice
Serum za lice ima veću koncentraciju aktivnih sastojaka od esencije i oni ciljaju specifične problem na koži poput bora, podočnjaka i hiperpigmentacije. Shodno vašim potrebama, predlažemo ova dva seruma:
  • Beauty of Joseon Glow Deep Serum: Rise+ Alpha-Arbutin serum koji je namenjen osobama koje imaju problem sa hiperpigmentacijom i neujednačenim tenom kože. Zahvaljujući specijalnoj formuli sa vodom pirinčanih mekinja, posvetljuje tamne fleke i poboljšava zdravlje vaše kože. U dinastiji Joseon je ova voda korišćena kao današnji toner i zvala se Beauti Water. Pirinčane mekinje su bogate aminokiselinama i mineralima i pružaju potrebnu hidrataciju. Alfa Arbutin je dokazano 10x jači od običnog Beta Arbutina i efikasno sprečava pojavu fleka na koži.
Ključni sastojci: Sadrži 68% voda od pirinčanih mekinja, koja hidrira suvu kožu i 2% Alfa-Arbutina koji ograničava proizvodnju melanina u koži. Saveti za upotrebu: Nakon esencije nanesite 2-3 kapi seruma na lice. Lagano umasirajte u kožu kako bi se brže upio.
Beauty Of Joseon Serum Line Glow Serum Propolis + Niacinamide 30ml Numi
Beauty Of Joseon Glow Deep Serum : Rice +Alpha-Arbutin 30ml Numi
  • Beauty of Joseon Serum Line Glow Serum Propolis + Niacinamide je serum za sve one koji se bore sa problemom proširenih pora i upalama na koži. Obogaćen je sa propolisom i niacinamidom koji kontrolišu količinu proizvodnje sebuma. Istovremeno, ovaj serum umiruje kožu i ima ulogu da ona ostane hidrirana i mekana. Postoji zapis da su žene iz dinastije Joseon koristile med i puder u zrnu kao masku za ispiranje negovanje kože. Zahvaljujući BHA kiselinama, koje deluju kao piling na masne naslage, pore su čiste i vidljivo su manje.
Ključni sastojci: Sadrži 60% ekstrakta propolisa, koji hidrira i umiruje upaljenu kožu, 2% niacinamida koji kontroliše lučenje sebuma i 0,5% BHA koje uklanjaju nečistoće nakupljene u porama. Saveti za upotrebu: Nakon esencije nanesite 2-3 kapi seruma na lice. Lagano umasirajte u kožu kako bi se brže upio.
  1. Korak: Krema za predeo oko očiju

Gubitak proteina, koji je zadužen za elastičnost dermalnog (spoljašnjeg) sloja naše kože, dovodi do smanjenja kolagena i do pojave bora. Beauty of Joseon Revive Eye Serum: Ginseng + Retinal je serum koji je dizajniran da ublaži vidljivost bora u okoloočnoj regiji. Kombinacija ekstrakta ginseng i retinala je izbalansirana u ovoj formuli kako bi se minimizirala mogućnost pojave iritacije kože. Ginseng je bogat saponinom koji je efikasan u borbi protiv starenja kože, a Hwang Jini koja je poznata kao najlepša žena u njihovoj dinastiji, je koristila ovaj sastojak u vodi za kupanje. Vitamin A je dodat kako bi se pojačala efikasnost proizvoda za uklanjanje bora i finih linija. Kada ovaj vitamin unosimo putem hrane, on prolazi kroz metabolički proces koji ga transformiše u redosledu retinol->retinal->retinoična kiselina.

Beauty Of Joseon Revive Eye Serum Ginseng Retinal 30ml

U ovom serumu je dodat retinal, zato što se direktno pretvara u retinoičnu kiselinu i zbog toga deluje brže i efikasnije na koži od retinola. Pored toga su dodati prirodni lipidi, ulja, glicerin, holesterol i niacinamid kako bi serum bio efikasniji.

Ključni sastojci: Sadrži 10% ekstrakta korena ginseng i 2% retinal, derivate vitamin A.

Saveti za upotrebu: Nakon seruma nanesite 1-2 pumpice proizvoda na područje oko očiju i utrljajte laganim pokretima u kožu.

Beauty Of Joseon Dynasty Cream 50ml Numi Prodaja
  1. Korak: Hidratantna krema
Da biste zaključali sve hranljive sastojke koje ste naneli na kožu, bitno je da vam poslednji korak bude krema za lice. Beauty of Joseon Dynasty Cream je prvi proizvod ovog brenda i dugogodišnji favorit brojnih kupaca. Njena gusta i kremasta tekstura pruža koži hidrataciju i sve potrebne hranljive sastojke. Njena formula je obogaćena sa proizvodima koji su dobri za negu kože, kao što su voda od pirinča i ginsenga, skvalana i niacinamid. Ovi sastojci će učiniti vašu kožu zdravom, hidriranom i uravnoteženom. Brzo se upija i ostavlja suptilni, prirodni sjaj na koži.

Ključni sastojci: Sadrži 29% vode od pirinčanih mekinja, najfiniji mleveni, unutrašnji deo pirinča koji je bogata vitaminom E i aminokiselinama, 5% vode iz korena ginseng koji štiti kožu od spoljašnjih uticaja i 2% niacinamida, vitamina B, koji reguliše lučenje sebuma.

Saveti za upotrebu: Nanesite kremu kao završni korak u rutini nege kože i utapkajte prstima kako bi se brže upila.

Ovo je naš predlog krace rutine nege kože koju možete da primenjujete svakodnevno. Beauty of Joseon proizvodi su pogodni za svaki tip kože, a odgovaraju i osobama sa osetljivom kožom. Ukoliko ste isprobali neki od ovih proizvoda i želite da podelite vaše utiske sa nama ili vam je potreban neki savet oko sastavljanja rutine nege kože, pišite nam dole u komentarima.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа