Zašto su dobre Wet Brush četke za kosu?

Zašto su dobre Wet Brush četke za kosu?

Da li znate znate zašto je važno da pravilno češljate kosu? Koliko je važno kakvu četku koristite? Otkrivamo vam u narednom tekstu sve tajne pravilnog češljanja kose, a ono što vam može značajno pomoći u tome jesu Wet Brush četke. Bilo da češljate sopstvenu ili nečiju kosu, raspetljavanje zamršene kose može biti jako naporno. Obične četke čupaju čvorove i izvlače pramenove kose, umesto da ih nežno razdvoje. To je ono što izdvaja brend Wet Brush u odnosu na ostale brendove.

Ukoliko želite da se očešljate brzo i potpuno bezbolno, bez dodatnih oštećenja kose, ove četke su ono što vam je potrebno. Kosa se sa razlogom naziva „kruna lepote“, jer bez obzira na dužinu, boju ili teksturu, kosa na poseban način odražava ličnost osobe. Da bismo očuvali kosu zdravom i sjajnom, važno je da joj posvetimo dosta pažnje i nege, a prvi korak koji ne treba da zanemarimo je češljanje kose. U ovom blog postu ukazaćemo vam zašto je važno sa kakvom četkom češljate kosu i otkrivamo vam dodatne savete za svaki tip kose. Bez obzira koji tip kose imate, Wet Brush ima četku za vas.

Šta je Wet Brush?

Wet Brush je svetski poznati brend profesionalnih četki za kosu. Brend je osnovan 2005. godine u Njujorku (SAD) i postali su prvi brend koji je izbacio četke za kosu u boji i sa raznim šarenim dezenima. Danas imaju razne tipove četki u svojoj ponudi, od onih namenjenih gustoj kosi do onih za tanku kosu, ekstenzije ili mokru kosu, a mnogi modeli su i nagrađivani. Popularnost su stekli kada su izbacili svoju originalnu Detangler četku. Danas su favorit u svetu alata za kosu, kako u profesionalnim salonima tako i u domaćinstvu. Koriste jedinstvenu tehnologiju, održive materijale i imaju neograničenu inspiraciju da proizvode inovativne proizvode.

Tajna ovog brenda leži u novoj tehnologiji i revolucionarnim IntelliFlex™ iglicama, koje su čvrste, tanke i jako fleksibilne. Ultra mekani zupci klize kroz pramenove, ne kidaju čvorove kao ostale četke, već ih lagano raspetljaju bez kidanja i dodatnih oštećenja. Ove četke omogućavaju potpuno bezbolno i lako češljanje bilo kog tipa kose, a u isto vreme masiraju vlasište i podstiču cirkulaciju. Raznovrsna ponuda i sareni dezeni će vam otežati da se odlučite samo za jedan model, a to posebno važi za dečije modele koji su neodoljivi. Wet Brush četke su dovoljno čvrste da raščešljaju najzahtevniju kosu, a u isto vreme su dovoljno nežne i odgovaraju i osobama sa osetljivom kožom glave.

Koje sve vrste Wet Brush četki postoje?

Sigurni smo da će svako pronaći četku za sebe jer Wet Brush ima četku za svaki tip kose i za svačiji ukus. Aosrtiman ovog brenda je zaista bogat, a kako bismo vam olakšali izdvojili smo nekoliko najpopularnijih u par kategorija. Četke dolaze u više boja i dezena, a na vama je da odaberete neku po vašem ukusu. Ovalne Detangler četke U ovoj kategoriji, pored dobro poznate Originalne verzije Detangler četke, spomenuli bismo Wet Brush Pro Detangler poboljšano izdanje te originalne četke i Wet Brush Backbar Detangler. Za koju god da se odlučite, kosa će vam biti zdravija i sačuvana od oštećenja, ali imajte na umu da ove četke ne koristite sa fenom s obzirom na materijal od kog su napravljene. Četvrtaste Paddle četke U ponudi su i brojne četvrtaste (paddle) četke.  Ukoliko vam je potrebna četka sa većom površinom jastučeta, odlučite se za Wet Brush Pro Paddle Detangler. Dizajn ove četke omogućava brzo i lako čišćenje i sušenje. Voda i višak proizvoda se ne zadržavaju u četki. Ima 20% veću površinu jastučeta od originalne Detangler četke, kako bi bez napora mogla da klizi kroz zamršenu kosu. Wet Brush Epic Deluxe Detangler je iz Epic kolekcije, koja ima prednosti klasične verzije Detangler četke u novom, modernom dizajnu. Stvorena da zadovolji visoke zahteve najzahtevnijih frizera. Ove četke takođe ne koristite sa vrućim aparatima za stilizovanje kose.
Uvodni deo Blog post
Četke sa posebnim dezenima Još nešto po čemu su Wet Brush četke poznate su razne boje i dezeni. Originalni dizajn sa novim šarama koji će posebno da očara mlađu populaciju. Wet Brush Disney Frozen II Original Detangler dolazi u nekoliko verzija sa glavnim junacima iz ove Diznijeve bajke, kao što su Elsa, Ana i Olaf. A za sve naše male princeze tu je kolekcija Wet Brush Princess Ultimate Original Detangler sa popularnim likovima Arijel, Uspavanom lepoticom, Pepeljugom i Tianom. Naravno pored dečije kolekcije, tu je i veliki izbor četki sa dezenima za odrasle kao što su  Wet Brush Neon Tropics Pro Detangler u  Floral Tropic i Summer dezenu, kao i Wet Brush Watercolor Mosaic Original Detangler i još mnoge druge.

Zašto je češljanje kose obavezno?

Pri korak nege kose je češljanje i ovaj korak nikako ne treba da zanemarite. Ovaj korak nije bitan samo iz estetskih razloga već utiče na zdravlje kose:

1. Stimuliše cirkulaciju – Četke sa specijalno zaobljenim, mekim zupcima imaju ulogu da stimulišu mikrocirkulaciju kože glave. Na taj način se povećava snadbevanje folikula dlaka krvlju, što doprinosi bržem i jačem rastu.

2. Uklanja mrtve ćelije kože – Prilikom češljanja uklanjaju se mrtve ćelje kože i višak sebuma koji se nakupi na koži glave. Tako se sprečava začepljenje folikule dlake i manje su šanse od pojave problema kao što su masna kosa i perut.

Zasto je cesljanje vazno blog
3. Pirodna ulja se ravnomerno raspoređuju – Koža glave proizvodi prirodna ulja koja imaju važnu ulogu da hidriraju i zaštite kosu. Češljanjem ova ulja raspoređujemo celom dužinom dlake kako bi se sprečila pojava suve kose i da bi se smanjilo lomljenje vlasi. Wet Brush Epic Deluxe Shine Enhancer ima jedinstvenu kombinaciju zupaca, koji su napravljeni po posebnoj IntelliFlex tehnologiji u kombinaciji sa 100% pravom dlakom divlje svinje. Ovi zupci raspetljavaju i najzamršenije delove kose i ravnomerno raspoređuju prirodna ulja po kosi. 4. Poboljšava se tekstura kose – Ukoliko redovno češljate kosu, vlasi se razdvajaju i postaju mekši pa je kosa mekana i glatka na dodir. 5. Smanjuje se opadanje kose – Možda vam ne zvuči logično, ali pravilno češljanje kose utiče na smanjenje gubitka kose, otklanjaju se zamršene vlasi i stres. Na taj način se smanjuje pucanje i lomljenje kose.

Kako pravilno češljati kosu?

Češljanje kose nije samo povlačenje četke niz kosu. Ukoliko to radite pravilno, očuvaćete zdravlje kose i izbećićete dodatna oštećenja. Evo nekoliko korisnih saveta kako to da uradite:  1) Koristite kvalitetnu četku – Četka ima ključnu ulogu u češljanju kose. U zavisnosti od tipa kose treba da koristite određene četke, na primer za dužu i gušću kosu koristite četku sa specifičnim, dužim zupcima, a za tanku kosu koristite četke sa mekšim zupcima. Wet Brush Oval Original Detangler je posebno dizajnirana da sa lakoćom raščešljava sve tipove i tekstute kose, bez dodatnih oštećenja. Njene ultra mekane iglice neće ošteti tanku kosu, a uspešno će raščešljati svaki pramen.

2) Prvo češljajte krajeve – Pre nego što krenete češljanje gornjeg dela kose, koji se nalazi pri korenu, prvo raščešljajte krajeve. Krajevi su uglavnom najzamršeniji deo i tu se stvaraju čvorići, pa ćete ukoliko raščešljate taj deo prvi, sprečiti kidanje kose.

3. Nežno povlačite četku kroz kosu – Kako biste sprečili dodatna oštećenja, nemojte grubo vući četku kroz kosu. Pravite lagane i nežne pokrete i postepeno se pomerajte ka korenu kose. Wet Brush četke imaju Inovativne IntelliFlex iglice koji klize niz pramenove i bez potrebe za jakim pokretima, uklanjaju sve zamršene delove.

 

Kako Pravilno Cesljati Kosu

4. Ne kidajte prstima zamršene delove – Zamršene vlasi su sklone pucanju, pa ukoliko primetite čvoriće nemojte da ih kidate prstima već ih pažljivo očešljajte.

5. Izbegavajte prekomerno češljanje – Iako smo naveli koliko je češljanje važno, nemojte preterivati u tome. Prekomerno češljanje može iziritirati kožu glave i oštetiti kosu.

Dodatni saveti za češljanje različitih tipova kose:
Različiti tipovi i teksture kose se ne tretiraju na isti način, neke se češljaju više, a neke manje. Evo nekoliko kratkih saveta za svaki tip kose:

Ravna kosa

Ravna kosa je manje sklona mršenju, ali se može mnogo brže zamastiti. Češljajte je nežno i svakodnevno kako biste rasporedili prirodna ulja dužinom cele kose i na taj način sprečite da se sebum nakuplja na korenu. Ukoliko je sušite fenom, koristite četke koje su otporne na toplotu, a sa druge strane dovoljno nežne prema vašim vlasima. Idealan set za tretiranje i suve i mokre kose jeste Wet Brush Color Me Happy Kit Combo Set. U setu dobijate Wet Brush Pro Detangler četku, poboljšanu veziju originalne Detangler četke, Wet Brush Flex Dry četku, koja ima zupce otporne na toplotu i ubrzava vreme sušenja kose i dve Fabric Wrapped Coils gumice za kosuk, napravljene od specijalnog materijala koji ne oštećuje kosu i ne ostavlja na kosi tragove vezivanja.
Ravna kosa

Kovrdžava kosa

Ovaj tip kose je jako zahtevan i prirodno je dosta suvlji do drugih tipova kose. Kako je sklona suvoći, dolazi češće do pucanja i kidanja vlasi. Nju ne možete češljati kada je suva, pa je najbolje da to radite dok je mokra ili natopljena nekim balzamom. Izaberite četku ili češalj poput Wet Brush Comb Detangler koji neće oštetiti lokne ili talase. Pomaže u distribuciji regeneratora i tretmana kroz pramenove. Nežno raspetljava i najzamršenije delove, bez oštećenja vlasi. Jedinstveni dizajn omogućava da ravnomerno rasporedite proizvod po kosi. Talasasti, zaobljeni zupci su nežni za kožu glave i poboljšavaju mikrocirkulaciju.

Gusta kosa

Kako vam ne bi promakao neki deo dok češljate gustu kosu, najbolje bi bilo da je podelite u par sekcija i tako počešljate. Ova kosa je sklona tome da se zamrsi pa ćete je verovatno počešljati dva, tri puta u toku dana. Najbolje je da izaberete četku sa gumenim jastučetom, jer će to pomoći da se samni nakupljeni statički elektricitet. Preporučujemo Wet Brush Thick Hair Pro Detangler četku, koja je specijalno dizajnirana da raščešlja gustu kosu. Ona čini češljanje duge kose lakim i bez napora, a zahvaljujući specijalno raspoređenim zupcima, očešljaćete i najgušće pramenove sa lakoćom. Meki zupci nežno klize kroz zapetljane čvorove i uklanjaju ih bez oštećenja i kidanja vlasi.

Tanka kosa

Tanka kosa ima svilenu, osetljivu dlaku koja je sklona lomljenu. Ovakvu kosu bi trebalo da češljate što ređe. Izbegavajte grube četke koje mogu da je dodatno oštete. Takođe izbegavajte da je češljate dok je mokra. Idealan set koji vam preporučujemo jeste Wet Brush Style Saver Kit, u kom dobijate Wet Brush Oval Original Detangler i Wet Brush Deluxe Shower Cap. Ovaj set vam pruža bezbolno i lako češljanje i čuva vašu frizuru između dva pranja kose. Vodootporna, luksuzna tkanina od koje je napravljena ova kapa za tuširanje, će sprečiti uticaj vlage na kosu i sprečiti statički elektricitet.

Zašto su Wet Brush četke bolje od običnih četki?

I za sam kraj da sumiramo zašto se ove četke izdvajaju na svetskom tržištu i po čemu su posebne. Izdvojili smo nekoliko najbitnijih karakteristika:

1. Četke za sve tipove kose –Wet Brush četke su posebno dizajnirane da sa lakoćom raščešljava sve tipove kose, od kratke do duge i sve teksture kose. U ponudi imaju četke koje su pogodne za upotrebu na kosi sa ekstenzijama i za perike, kao i one koje su namenjene za korišćenje na mokroj kosi, tokom tuširanja ili da rasporede proizvod ravnomerno po celoj kosi.

2. Bezbolno i lako češljanje – Inovativna tehnologija i specijalni dizajn ovih četki omogućava vam da počešljate kosu potpuno bezbolno i nežno. Ne kidaju dodatno vlasi,ne oštećuju ih i smanjuju opadanje kose.

1. Inovativni IntelliFlex zupci – Njihove četke sadrže ekskluzivne, ultra mekane IntelliFlex zupce, koji su tanki, jaki i fleksibilni u isto vreme. Uklanja čvorove sa 45% manje oštećenja i 55% manje napora. Određene četke, poput Wet Brush Core Pro Shine Enhancer, sadrže jedinstvenu kombinaciju IntelliFlex, tankih i jakih zubaca i 100% prave dlake divlje svinje. Ovi zupci raspetljavaju i najzamršenije delove kose i ravnomerno raspoređuju prirodna ulja po kosi.

2. Soft Tips – Vrhovi zubaca su dvostruko utisnuti u jastuče četke. Izuzetno su fleksibilni prilikom jednog poteza i isto tako čvrsti prilikom drugog. Nežno deluju na kožu glave i smanjuju opadanje kose. Vrše stimulativni, kružni efekat na folikulu dlake, koji je dokazano zdrav za kosu i kožu glave.

Wet Brush Epic Deluxe Shine Enhancer Rose Gold NumiWet Brush Epic Deluxe Shine Enhancer Rose Gold Numi Srbija

3. EasyGrip dizajn drške – Drške su dizajnirane tako da savršeno pristaju u dlan, a obložene su gumom kako bi vam pružila veću kontrolu prilikom češljanja, čak i kada su vam ruke mokre.

4. Aqua Vent dizajn jastučeta – Ovaj dizajn omogućava brzo i lako čišćenje i sušenje četke. Voda i višak proizvoda se ne zadržavaju u četki.

5. Dodatna iglica na kraju drške – Dodatna iglica, koja se nalazi na određenim modelima vam omogućava da lako i jednostavno podelite kosu na delove kako biste je lakše osušili.

6. Održivi materijali – U zavisnosti od modela, Wet Brush su napravljene od plastike biljnog porekla, bambusa i drugih materijala koji su obnovljiv resursi ekološki prihvatljivo.

Koju četku vi birate? Da li možete da se odlučite koja vam je najlepša? Javite nam vaše utiske u komentarima ispod kada ih isprobate.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа