Za šta služe Dikson Ampule za Kosu?

Za šta služe Dikson Ampule za Kosu?

Naša kosa je svakodnevno izložena negativnim uticajima spoljašnje sredine, zagađenjima iz vazduha, visokim temperaturama leti ili niskim zimi. Sve ovo utiče na kvalitet i zdravlje naše kose, a tome pogotovo doprinose hemijski tretmani kojima izlažemo kosu, poput farbanja i blajhanja. Opadanje kose i perut su najčešći problemi sa kojima se susrećemo

Šta su ampule za kosu
Da biste imali bujnu, jaku i blistavu kosu, nije dovoljno samo da izaberete pravi šampon i balzam, već je potrebno da nahranite dodatno kosu sa vitaminima i mineralima koji su joj potrebni. Ovo sve možete dobiti koristeći ampule za kosu, jedinstveni proizvod koji čini čuda za kosu. Ovaj tip proizvoda nije još uvek doživeo popularnost kakvu zaslužuje, ali mi smo tu da vas uputimo po čemu se ampule za kosu izdvajaju od drugih proizvoda. Naš predlog je da isporbate Dikson ampule za kosu, a otkrivamo kako da ih najbolje koristite.

Šta su ampule za kosu?

Ampule za kosu su proizvod koji u sebi sadrži visoko koncentrovani izvor potrebnih vitamina, minerala i proteina, koji su od suštinske važnosti za zdravu i kvalitetnu kosu. To je zapravo uljani, kozmetički proizvod, koji služi da nadomesti ono što kosa ne može da dobije iz maske ili balzama. Proizvod je dobio naziv po vrsti pakovanja, odnosno ampuli, u kojoj se tečnost nalazi. Obično su ampule staklene, male bočice i jedna ampula je predviđena za jednu upotrebu. Iako im je prvobitna uloga da pruže kosi neophodnu hidrataciju, one imaju ulogu i da jačaju kosu, podstiču rast, smanjuju opadanje i štitite od oštećenja. Prednost ampula za kosu jeste što su njihovi molekuli toliko sitni da prodiru bez problema u samu srž folikule dlake i hrane kosu iz korena, iznutra i spolja. Glavna razlika između ampule za kosu i drugih preparata jeste to što ampule ciljano deluju na koren kose, kako bi rešile problem.

Uvodni Deo Dikson Blog Post

Čemu služe Dikson ampule za kosu?

Iako vam se na prvi pogled čini tako, nisu sve ampule iste i ne deluju na iste probleme kose i kože glave. Dikson je jedan od vodećih brendova na međunarodnom tržistu kada se radi o profesionalnim proizvodima za kosu, a njihove ampule za kosu su postale jako popularne zbog svoje efikasnosti. Ovaj Italijanski brend postoji već više od 50 godina i kombinuju svoje iskustvo sa istraživanjima, kako bi stvarali inovativne proizvode. Njihove ampule za kosu su se pokazale kao veoma efikasne u rešavanju mnogih problema kao što je perut i opadanje kose. U zavisnosti od toga šta je potrebno vašoj kosi, postoje sledeće ampule:

  1. Ampule za rast kose
Ukoliko ste već izgubili dosta kose, sledeći korak jeste da je podstaknete da ponovo poraste. Da biste to postigli treba da koristite ampule za rast kose, koje sadrže sastojke koji stimulišu rast kose. Neophodno je da su te ampule bogate proteinima, vitaminima i peptidima, kako bi vaša kosa brže rasla. Dikson Structur forte ampule za rast kose omogućavaju suvoj i oštećenoj kosi da dobije sve potrebne hranljive sastojke. Formula ovog proizvoda sadrži mlečnu kiselinu koja omogućava kosi i koži glave da se regeneriše i ojača. Mlečna kiselina ima učinkovito dejstvo na skalp, pomaže u kontrolisanju lučenja sebuma i smanjuje pojavu peruti. Pored kontrolisanja lučenja sebuma, ove mineralne ampule sprečavaju pojavu iritacija kože glave.

Nakon korišćenja ovog proizvoda kosa će vam biti jaka, nahranjena i manje sklona pucanju, tako da može da raste duža i zdravija. Ovaj tretman u ampuli će transformisati vašu suvu i beživotnu kosu u meku i glatku koja se lako raščešljava. Ove ampule možete da koristite pre ili posle nekog hemijskog tretmana, kako biste dodatno zaštitili kosu od oštećenja.

Dikson Ampule Protiv Opadanja Kose
         2. Ampule protiv opadanja kose Brojni su razlozi koji mogu uticati na opadanje i gubitak kose, kao što su genetika, stres, loša ishrana itd. Bitno je da znate da se ovaj problem ne javlja preko noći, pa možete reagovati čim primetite da je kosa počela da vam opada. Od momenta kada primetite opadanje kose, treba da odradite neki profesionalni tretman za kosu ili počnete da koristite ampule za kosu. One su idealan proizod koji možete da koristite samostalno u kućnim uslovima. Kada se javi opadanje kose, najčešće je to znak da vam nedostaje proteina u kosi. Kosa se sastoji od proteina, pa će njihov nedostatak da se pokaže tako što kosa počinje da puca, slabi i na kraju opada. Dikson Urtinol ampule protiv opadanja jačaju i hrane kosu, kako bi se oporavila i rasla. Formula ovog tretmana sadrži ekstrakt koprive koja je poznata po svojim blagotvornim svojstvima za kosu i kožu glave. Ovaj sastojak je posebno efikasan kada je u pitanju masan tip kose, jer vraća u ravnotežu nivo lipida. Ono što posebno ističe ovaj sastojak jeste to što je poznat po tome da sprečava upalne procese i iritacije na vlasištu. Takođe, ekstrakt koprive je bogat antioksidant koji štiti kosu od slobodnih radikala i sprečava oštećenje folikule dlake. Na taj način, sprečava prekomeran gubitak kose i lomljenje vlasi.
           3. Ampule za kosu protiv peruti Ovaj tip ampula radi po principu čišćenja kože glave, tako što vraćaju hidro lipidnu ravnotežu kože i na taj način smanjuju pojavu peruti. Redovnom upotrebom, duži vremenski period, postiže se detox kože glave i dubinsko čišćenje lipida iz folikule dlake i smanuje se njihovo lučenje. Dikson Pappareale Pr25 ampule protiv peruti su posebno pogodne za tanku i svilenkastu kosu. Losion u ovim ampulama sadrži posebno odabrane sastojke koji štite i oporavljaju kožu glave. Formula je obogaćena matičnim mlečom, koji se efikasno bori protiv perutanja kože glave i protiv prekomernog lučenja sebuma. Taj sebum može stvoriti gljivice i bakterije, pa se preporučuje upotreba ovih ampula kako bi se sprečila iritacija vlasišta.

Redovnom upotrebom ovih ampula, kosa postaje jača i negovana, a tanka kosa će izgledati zdravije, punije i dobiće prirodan sjaj.

         4. Ampule za obnovu kose Ukoliko ste oštetili kosu tako što ste je izložili raznim hemijskim tretmanima ili preparatima , pre nego što poboljšate kvalitet kose morate prvo da je obnovite. Ampule za kosu su odlične za rešavanje ovog problema jer utiču i obnavljaju kosu direktno iz korena. Ampula se fokusira na sam koren i folikulu dlake, ojačava ih i uklanja oštećenja, kako bi kosa rasla zdrava i jača. Za ovu namenu, najbolje bi bilo da koristite ampule sa keratinom, i sastojcima koji hidriraju kosu. Dikson Setamyl ampule za regeneraciju tretirane kose omogućavaju da ojačate kosu, kako biste smanjili oštećenja prilikom hemijskog tretiranja. Imaju kiselu formulu, pa ampule imaju sposobnost da uklone sve ostatke alkalnih sredstava i zaštite kosu i kožu glave od štetnih uticaja. Pored zaštite, imaju umirujuća svojstva na kožu glave. Ove ampule možete da koristite pre, za vreme i/ili posle tretmana.

Kako se koriste ampule za kosu?

Za razliku od ostalih proizvoda za negu kose, koji se nanose samo na dužinu i krajeve, ampule za kosu se nanose pre svega na sam koren kose i kožu glave. Ampule ne spadaju u rutinsku, svakodnevnu negu, već se koriste periodično kao cikličan tretman. To znači da treba da ih koristite jedan period nakon čega morate da napravite pauzu, pre nego što ponovite tretman, kako bi imale dejstvo. Ta pauza između dva tretmana je obično par meseci. Ukoliko biste koristili ampule prečesto, mogu da vam otežaju kosu i učine da bude masnija. Sve amule se koriste uglavnom na isti način:

  • Kada operete kosu sa šamponom, preskočite balam, masku ili šte god da koristite, i nanesite ampulu za kosu.
  • Savetujemo da vam je najlakše da podelite kosu na nekoliko delova, dok je još mokra, pa nanesete sadržaj ampule na teme i koren kose.
  • Kružnim pokretima umasirajte u teme i počešljajte kosu kako biste ravnomerno rasporedili proizvod. Masažom podstičete cirkulaciju krvi u koži glave, aktivirate ćelije, proširuju se pore i zbog toga se sadržaj ampule bolje upije.
  • Ukoliko imate osetljivu kožu, pa ne želite da rizikujete moguće iritacije, možete sadržaj ampule da pomešate sa maskom ili balzamom i na taj način je nanesete na kosu.
Kako se koriste ampule za kosu
  • Ako koristite ampule za obnovu kose, možete da ih koristite na više načina: pre, za vreme ili posle tretmana, a možete da koristite i za sva tri procesa (1/3 jedne ampule nanesite pre tretmana, 1/3 pomešajte sa tretmanom, a poslednju trećinu nanesite nakon pranja kose).
  • Određene vrste ampula je potrebno isprati, pa ih ostavite da deluju na kosi prema uputstvu (najčešće je to između 5-20 minuta), pa isperite sa kose. Ukoliko vam je lakše postoje ampule koje nije potrebno ispirati i nanose se nakon pranja kose.
  • Ovakav tretman ampulama uglavnom treba da ponovite jednom ili dva puta nedeljno, tokom nekoliko nedelja, a zatim sledi pauza od par meseci. Sledite uputstva na pakovanju ampula koje koristite, jer prečestom upotrebom rizikujete da se kosa navikne na jake supstance i postane otporna na njihovo dejstvo.

Ampule za kosu su delotvorni tretman koji je vašoj kosi s vremena na vreme potreban i savetujemo da ih uvedete u svoju cikličnu rutinu. Pridržavajte se uputstva na pakovanjima i koristite ih onoliko dugo koliko je predviđeno. Ukoliko ampule za kosu koristite na pravilan način, vaša kosa će biti zdrava, bujna, bez peruti i nećete imati problema sa prekomernim gubitkom kose i ispucalim krajevima. Ukoliko imate dodatna pitanja za ampule za kosu ili želite da podelite sa nama vaše iskustvo, pišite nam dole u komentarima.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа