K18: kozmetika za oporavak oštećene Kose

K18 kozmetika za oporavak oštećene Kose
Kosa je jedan od najvažnijih atributa svake žene, ali često joj ne posvetimo dovoljno pažnje i nege sve dok se ne suočimo sa problemom zvanim oštećena kosa. Ovo je problem sa kojim se dosta žena često susreće i kada do toga dođe, potrebno je da je negujete na pravilan način kako biste je oporavili. Ne odgovara svaki proizvod svima podjednako i rezultati neće biti isti na svakoj kosi, ali je jako važno da pronađete proizvode koji baš vama odgovaraju i da njihove formule budu što kvalitetnije kako bi vaša kosa dobila sve što joj je potrebno. Oštećena kosa može biti posledica mnogih faktora, a najčešće je to zbog prekomerne upotrebe aparata za stilizovanje i hemijski tretmani farbanja, blajhanja itd. Neadekvatna zaštita i loša nega kose dovode do znatnih oštećenja, koja često neće biti primećena odmah, a kada postanu vidljiva stanje kose može biti kritično. Što kasnije primetimo oštećenja na kosi, to će proces njenog oporavka biti teži i sporiji. Zbog toga vam savetujemo da na vreme sprečite da do toga dođe i da negujete svoju kosu sa kvalitetnim proizvodima. Jedan od poznatijih brendova koji su se specijalizovali za proizvode za oštećenu kosu jeste brend K18, a mi delimo sa vama sve savete kako biste sačuvali zdravlje vaše kose.
K18 Blog Uvodni Deo

Šta je K18?

K18 je brend koji ima misiju da nemoguće učini mogućim, uz odgovarajuću tehnologiju. Teže tome da donesu neustrašive inovativne proizvode i da pomeraju dosadašnje granice. K18 je odlučio da ne gradi brend na uverenjima koji su do tada važili već da krenu radikalnim putem i uz pomoć biotehnologije razviju inovativni brend K18 Hair, kakav je danas. Ističu da su trendovi samo privremen i prolazan, a nega kose je trajan cilj. Smatraju da nega kose ne mora da bude komplikovana da bi bila uspešna. Korisnici njihovih proizvoda su brojni, a proizvodi se koriste i u profesionalnim salonima širom sveta. Njihove formule su obogaćene inovativnom tehnologijom K18PEPTIDE, koja deluje na molekularnom nivou gde su sve kose iste, pa su zbog toga njihovi proizvodi pogodni za sve tipove kose. Ovaj peptid je razvijen tako da oponaša strukturu kose, nadoknađuje izgubljene proteine kako bi se oštećenja uklonila ponovnim povezivanjem disulfidnih veza i zbog toga su njihovi proizvodi posebno pogodni za oštećenu kosu.

Uzroci oštećene kose

1. Upotreba aparata za stilizovanje

Na današnjem tržištu zastupljeni su mnogobrojni, različiti aparati za stilizovanje kose. To vam omogućava da u svakom trenutku, u kućnim uslovima, možete postići željenu frizuru bez posete profesionalnom salonu. Koliko je to lakše i jednostavnije, toliko ima i negativnih strana, a jedna od njih je prekomerna i nepravilna upotreba. Prečesto korišćenje pegle, fena, figara i drugih vrućih aparata, dovodi do oštećenja kutikule dlake. Svi ovi aparati rade na visokoj temperaturi, a ona uzrokuje isušivanje i pucanje kose.

2. Hemijski tretmani

Preterano korišćenje farbi za kosu, blanša i drugih hemikalija mogu znatno oštetiti strukturu kose. Ukoliko ne pratite upustva za upotrebu, držite farbu predugo na kosi ili ne mešate hemikalije propisanom razmerom, vaša kosa može postati suva, beživotna, tanka i bez sjaja. Blanš je posvetljivač koji razgrađuje pigmente u kosi. Uz pomoć njega, kosu možete posvetleti za par tonova, ali to dodatno isušuje i oštećuje kosu.
K18 Blog Numi Uzroci Ostecene Kose

3. UV zračenje i zagađivači iz vazduha

Mnogi spoljni faktori utiču na kvalitet naše kose, a posebno izdvajamo štetne sunčeve zrake i zagađenje iz vazduha. Ovi faktori utiču na strukturu kose, vlasi postaju oslabljene i gube vlažnost, a krajevi ispucali.

Prevencija i nega oštećene kose

Današnja kozmetička industrija je dosta napredovala i kreirala bezbroj inovativnih proizvoda, koji našu kosu mogu zaštititi od oštećenja. Sve to je moguće ukoliko primenjujete negu kose kakva joj je potrebna i da koristite kvalitetne formule koji će vašu kosu negovati i nahraniti, ali u isto vreme i zaštititi. Evo nekih saveta kako da sprečite oštećenja:

1. Pripremite kosu pre upotrebe aparata za stilizovanje – Pre svega, pokušajte što ređe da koristite ove aparate, a kada ih koristite pripremite kosu odgovarajućim proizvodima kako biste smanjili štetu. Postoji mnogo različitih brendova i proizvoda sa ovom namenom, od sprejeva do ulja. Mi preporučujemo da isprobate Molecular Repair Hair Oil, višenamensko ulje koje je posebno formulisano biotehnologijom tako da deluje na sve tipove kose.

Pored termalne zaštite do 230°C , ovo ulje ojačava vlasi, popravlja oštećenja i smanjuje nekontrolisano kovrdžanje. Jača kosu i na taj način smanjuje njeno opadanje i pojavu ispucalih krajeva. Osim patentirane tehnologije, sadrži prirodna ulja suncokreta i ulja avokada i neguje kutikulu dlake, pojačavaju sjaj i ne utiče na intenzitet boje. Ne otežava dlaku i ne ostavlja masne tragove.

Dodatni savet: Kada koristite aparate za stilizovanje poput pegle, osušite kosu fenom dok ne postane potpuno suva. Pred sam kraj sušenja, nanesite ulje za zaštitu kose. Kada započnete peglanje kose, i čujete da kosa škripi ili se pojavljuje para, to verovatno znači da niste dovoljno osušili kosu. Stilizovanje kose ovakvim aparatima zahteva potpuno suvu kosu u suprotnom je možete dodatno oštetiti.

2. Negujte kosu između dva farbanja – Potrudite se da ne izlažete prečesto kosu hemijskim tretmanima, strogo se držite upustva na ambalaži ili se prepustite stručnjacima u salonima. Farbana kosa, a pogotovo ona koja je tretirana sa blanšom, zahteva posebnu negu i posebno formulisane preparate koji neće uticati na intenzitet boje i koji neće dodatno isušiti oslabljenu kosu. K18 PH Shampoo je idealan proizvod koji neće naručiti vaš pH balans. Efikasno čisti kosu, a u isto vreme održava zdravlje kose, smanjuje nekontrolisano kovrdžanje i olakšava češljanje zamršenih delova. Produžava intenzitet boje i pojačava prirodan sjaj kose. PH optimizovana formula neguje kutikulu dlake i sprečava njeno pucanje. Smanjuje ispucale krajeve i neguje mikrobiom vlasišta.
K18 Peptide Prep pH Mentenence Shampoo 250ml Numi Srbija
K18 Peptide Prep Detox Shampoo 250ml Numi

3. Zaštitite kosu od sunca i zagađivača iz vazduha – Trudite se da ne izlažete kosu prekomerno na suncu, pogotovo tokom leta kada su temperature i UV zračenje znatno povećani. Negujte kosu proizvodima koji će vam pomoći da je očistite od svih nečistoća, koje se nakupe u kosi i na koži glave. K18 Detox Shampoo je proizvod koji vam može pomoći u tome. Zahvaljujući pH optimizovanoj formuli oslobađa folikulu dlake i uklanja prljavštinu, ulja, metale iz vode i ostatke proizvoda. Ne utiče na intenzitet boje i jača strukturu kose. Intenzivno hidrira kosu i kožu glave kako se ne bi narušila prirodna ravnoteža. Sadrži 17 sastojaka među kojima su aktivni ugalj, koji apsorbuje toksine, višak ulja i prljavštinu u kosi i salicilna kiselina koja uklanja nakupljeni sebum.

4. Pravilna nega već oštećene kose – Redovna rutina negovanja je jako bitna ukoliko vam je kosa oslabljena zbog raznih oštećenja. Naravno, ukoliko je stanje vaše kose ozbiljno, savetujemo da se obratite profeisonalnom frizeru koji će vam pomoći raznim salonskim tretmanima i savetima da oporavite kosu. Ukoliko ste na vreme primetili da vam je kosa oslabila, kvalitetni preparati mogu da vam pomognu da je ponovo ojačate i uklonite oštećenja, kako iznutra tako i spolja. Jako je važno da proizvodi koje koristite odgovaraju baš vašem tipu kose.

Kao što smo već spomenuli, proizvodi brenda K18 poseduju patentiranu, inovativnom tehnologijom K18PEPTIDE. Ovaj peptid je razvijen tako da oponaša strukturu kose, nadoknađuje izgubljene proteine kako bi se oštećenja uklonila ponovnim povezivanjem disulfidnih veza. K18 Leave-in Repair Mask je jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda, a ono što ova maska radi jeste da oporavlja oštećenu kosu za samo par minuta. Ovaj tretman u vidu maske, se ne ispira iz kose i obnavlja disulfidne veze koje su prekinute tokom blajhanja, hemijskih tretmana i korišćenjem uređaja za stilizovanje. Kosa je ojačana iznutra ka spolja i povećava se njena elastičnost. Pruža trenutne i trajne rezultate koji traju i nakon sledećeg pranja. Kosa je jača, mekša i zdravija. Lagana tektura u vidu kreme je laka za nanošenje i olakšava raščešljavanje zamršenih delova kose. Ima optimalnu pH vrednost (5,0 – 6,0) kako bi negovala kutikulu dlake.
K18 Leave In Molecular Repair Mask 15ml Numi

Da li ste već čuli za ovaj brend i da li ste koristili njihove proizvode? Ukoliko niste, napišite nam u komentarima kako vam se čine ovi proizvodi i napišite nam vaše utiske ukoliko ih isprobate.

K18 Blog post kraj

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Корпа